Kurusıkı Tabanca Nasıl Alınır ve Nereden Alınır



Kurusıkı tabanca nasıl alınacağı ve nereden alınacağı konusunda 5729 sayılı kanunda tüm ayrıntıları ile belirtilmiştir. Kurusıkı tabanca bilindiği üzere ateşli silahlar grubunda yer almasına rağmen alım koşulları gerçek silahta ki kadar zor değildir. Kurusıkı tabanca alacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olmaları aranan şartlardan bir tanesidir. Kurusıkı tabanca almak gerçek tabancaya göre alma koşulları kolay olsa da bunun yinede belli şartları vardır. Dediğimiz gibi 18 yaş sınırı aranan ilk şartlardan bir tanesidir. 18 yaşını doldurmuş herkes kurusıkı silah almada ki ilk aşamayı geçmiştir. Kurusıkı tabanca almak için en önemli şeylerden bir taneside sabıka kaydıdır. Bir diğer adıyla adli sicil kaydı. Kurusıkı tabanca alacaklar kişilerin sabıka kayıtlarını alacakları yere ibraz etmeleri mecburiyeti vardır. İbraz edilen sabıka kaydını satış yapan bayi inceler ve herhangi bir sabıka kaydının olup, olmadığını kontrol eder. Herhangi bir sabıkası olmayan ve 18 yaşını doldurmuş olan birey adına fatura düzenlenir. Bu fatura önemlidir, kurusıkı tabancanın yanından ayırmamanız gerekmektedir. Ayrıca bu fatura garanti belgesi yerine geçmektedir. Fatura düzenlenme tarihi garantinin başlangıç tarihi olarak geçer ve genel olarak tüm kurusıkı tabancalar 2 yıl fabrika garantisi altındadır. Herhangi bir problem de faturası ile birlikte fabrikasına gönderilen kurusıkı tabancaların tamiri üretici firma tarafından bizzat yapılır. Kurusıkı tabancanın çok da olmasa da kendi içinde ufak prosedürleri bulunmaktadır. Çünkü kurusıkı tabanca aynı zamanda ses tabancası olarak da geçtiği için ses amaçlı olarak kullanmaktadır.

Kurusıkı Satışı Yapan Yerler

Kurusıkı tabancalarda satış yapan yerler online kurusıkı satışı yapan yerler olduğu gibi av bayilerinden de satışı yapılmaktadır. Fakat hiç kuşkusuz ki kampseti gibi güvenilir internet sitelerinden yapılan alışverişler daha fazla yer kaplamaktadır. Bundaki sebep ise online olarak yapılan satışlarının maliyetler az olduğu için satıcı firmanın da daha ucuza satış yapabilmesini sağlamaktadır. Kampseti firmasından satış öncesi destek alabileceğiniz gibi satış sonrası da müşterileri ile teker teker ilgi göstermekte, siteden canlı destek bölümünden her türlü yardımcı olmanın dışında, whatshapp sipariş hattı üzerinden müşterilerin her türlü sorularına cevap vermektedirler. Ayrıca sitedeki SSL güvenlik sertifikası ile tüm kart bilgileriniz korunmaktadır. Kurusıkı satış işleminiz online olarak güvenilir bir şekilde yapabilirsiniz.

Kurusıkı Ruhsat İşlemleri Nasıldır?

Kurusıkı tabancalarda ruhsat işlemleri gerçek silaha nazaran daha kolay bir şekilde yapılmaktadır. Kurusıkı ruhsat işlemi 18 yaşını doldurmuş bireyin sabıka kaydını alacağı yere ibraz etmesi ile başlayan süreçtir.  Daha sonra satın aldığınız yerin size vermiş olduğu sabıka kaydı ile emniyete gidip kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra kurusıkı ruhsat işlemleriniz tamamlanmıştır olacaktır. Tabi bu ruhsat sadece bulundurma içindir. Kurusıkı tabanca da taşıma ruhsatı olmaz. Sadece bulundurma şeklinde kanunda açıklaması yapılmıştır. Bu ayrıntı çokça sorulan sorular arasındadır. O yüzden buna dikkat etmek gerekir.

Yorumlar

Popüler Yayınlar