Kurusıkı Tabanca Atış Mesafesi Ne Kadar ?



Kurusıkı tabanca da atış mesafesi gibi sorular oldukça çokça sorulan sorulardandır. Bu durumda ilk önce kurusıkı nedir sorunu cevaplamak daha doğru olacaktır. Kurusıkı tabanca, içindeki barut sayesinde ses çıkarmaya yarayan bir diğer adıyla da ses tabancalarıdır. Kurusıkı mermisi atış için kullanılabilcek bir mermi çeşidi olmadığı için belli bir atış mesafesi bulunmamaktadır. Kurusıkı tabanca içinde bulunan ses mermisi içindeki barutun patlamasıyla boş kovan yandan dışarı atılır ve kurusıkı dan bunun dışında bir şey çıkmaz. Kurusıkı tabancalar bir şey atmadığı için atış mesafesi bulunmamaktadır.  Kurusıkı tabancaların ağzı kapalı olarak imal edilirler. Kurusıkı tabancaların işlevi sadece ses çıkarmaya yaramaktadır. Bunun için bir diğer adı olan ses tabancaları olarak da söylenmektedir. gerçek tabancaların ağızları açıktır ve mermilerinde çekirdek bulunur ve bu sayede atış yapabilirler, bu yüzden belli bir atış mesafeleri bulunur. Kurusıkı tabancalar için kullanılan ses mermisi sadece patlama ortaya ses çıkar. Ses olarak gerçek ile birebir olarak aynıdır. Bunun dışında başka benzer bir özellikleri bulunmamaktadır. Kurusıkı silahlarda içinden herhangi bir şey çıkmadığı için atış mesafesi de bulunmamaktadır. Bu konuda yanılgıya düşmemek gerekir. Kurusıkılar eğlence amaçlı kullanılan ses tabancalarıdır.
Kurusıkı tabancalar daha çok hobi amaçlı tercih edilen eğlence amaçlı bir ses tabancasıdır. İnsanların eğlence amacıyla veya çıkardığı sesden dolayı karşısındakini korkutmak amacıyla kullandığı bir araçtır. Kurusıkı silahlar aynı zamanda bir korunma aracı olarak da kullanılmaktadır. Kırsal kesimde özellikle hayvanları korkutmak için kullanımı çok yaygındır. Kırsal kesimde yaşayanlar daha fazla bilirler. Kurusıkı tabancaların ses yapması sayesinde hayvanları korkuturlar. Bu sayede bir korunma amacı olarak kırsal kesimde yaşayanlar tercih edebilir.

Kurusıkı Tabanca Modelleri

Kurusıkı tabanca modelleri farklı marka ve renklerine göre oldukça fazladır. Kurusıkı modelleri 8mm olanlar ve 9mm olanlar olarak 2 grupta ayrılmaktadır. 8mm olan kurusıkı modelleri daha küçük ebatlarda üretimi yapılmaktadır. 8mm ses mermisi kullanılmaktadır. Kurusıkı tabanca modelleri arasında en çok yaygın olanı ise 9mm olan modellerdir. 9mm olan kurusıkı modelleri gerçek silah boyutuna daha yakınıdır. 9mm kurusıkı mermisi kullanılmaktadır. Bu kurusıkı modelleri üretimi de daha fazladır. Ses olarak da bu modeller biraz daha fazla ses çıkarmaktadırlar. Bunda etkili şey ise ses mermilerinin boyutları biraz daha büyük olmasıdır. Tabi bu her kurusıkı için aynı şey geçerlidir demek yanlış olabilir.

Kurusıkı Tabanca Fiyatları

Kurusıkı tabanca fiyatları en uygun fiyat ve en kaliteli olanları seçmek için ince bir araştırma yapmak gerekebilir. Bu araştırmayı yaparken ürün özellikleri daha dikkatli bakılırsa, en uygun fiyata daha kaliteli bir kurusıkı modeli almak mümkün olabilir. Kurusıkı fiyatları 2018 yılında daha fazla artış göstererek yeni fiyatlarla alıcılara sunulmaya devam ediyor. Kurusıkı fiyatları artsa da yine de uygun olarak satılmaktadır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar