Kurusıkı Tabanca Cezası




Kuru sıkı tabancalar kanunda belirtilen belli şartlar ile kullanımı belirtilmiştir. Kurusıkı tabanca her ne kadar alım şartları kolay olsa da belli kanuni uyulması gereken işlemleri vardır. Kurusıkı tabanca cezası bu şartların dışına çıkanlara uygulanmaktadır. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için tüm hukuki şartlara uyarak kullanmanızı tavsiye ederiz.
Kurusıkı tabancalar 5729 sayılı kanuna göre nasıl kullanılacağı nasıl satılacağı, ve hangi şartlar satın alınabileceği işlemler açıkça belirtilmektedir. Aldıktan sonra hangi işlemler yapılmalıdır. Bunlara uymamanın cezası nedir gibi soruların cevabı bu kanunda yazmaktadır.  5729 sayılı kanundan yazan tüm işlemleri herkesin bilmesi zorunludur. Bunlara uymayıp daha sonra bilmiyorduk gibi konuşmak cezayı almanıza engel olmayacaktır. Bu bilgileri kurusıkı tabanca aldığınız yere de sorarak bilgi edinebilirsiniz. Kurusıkı tabanca satan yerler de sizi tüm işlemler hakkında bilgilendirme yapabilirler.
Kuru sil sadece ses yapan bunun dışında herhangi bir özelliği olmayan ses taba..bu yüzden satın alma işlemleri daha kolaydır. 5729 sayılı kanunda belirtilen şartları sağlayan herkes satın alabilirler. Kurusıkı tabanca alan kişiler aldıktan sonra fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde ulundukları mülki amirliğe kayıt yaptırma zorunluluğu vardır. Bunu yapmayanlar kurusıkı cezası ile karşılaşırlar. Nasıl bir ceza ile karşılaşacağız sorusu da en çok gelen sorulardandır. Bunları kanun maddesinden alıntı yaparak aktarmaya çalışalım. “Bu Kanunun 3 üncü maddesinin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşyüz Yeni Türk Lirası, dördüncü fıkrasındaki yasaklara aykırı davranışta bulunanlara beşbin Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. Ayrıca bu silahların mülkiyetinin kamuya geçirilmesine karar verilir.” şeklinde geçmektedir.

Kurusıkı Tabanca Taşıma

Kurusıkı tabancalar ile ilgili en çok sorulan sorulardan bir tanesi de hiç kuşkusuz bu dur. Kurusıkı tabancalar kesimlikle üzerinizde taşımanız yasaktır. Üzerinde taşıyanlar kurusıkı cezası kanunda geçen şartlar ile uygulanır. 5729 sayılı kanun3. maddesinde aynen şu şekilde geçmektedir. “ Söz konusu silahlar, ancak her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılmayacak şekilde, boş olarak kutu içerisinde nakledilebilirler.” kanun maddesi açıkça taşıma işleminin nasıl olacağını belirtmiştir. Kurusıkı taşıma üzerinizde olmayacak şekilde yapılacak diye kanun maddesinde anlatılır. Bu silahların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir.Ancak faturayı yanında bulundurma zorunluluğu vardır. Fatura ile beraber kendi kutusu içinde bir yerden bir yere nakil işlemini yapabilirsiniz. Önemli olan şey burada satın aldığınız yerden size verilen faturayı yanında bulundurmanız gerekmektedir. Bu aynı zamanda ruhsat yerine geçer. Fatura aynı zamanda garanti tarihinin başlangıç tarihi olarak geçer ve garanti belgesi olarak kabul edilir.

Kurusıkı Tabanca Satışı

Kurusıkı tabanca satışı kanunda belirtilmiş izinleri taşıyan av bayilerinden ve internet sitelerinden satışları yapılmaktadır. Kurusıkı satışı gerçek silaha göre daha kolay yapılmasına rağmen birtakım yasal işlemleri vardır. Yine yasal işlemlerini kanun maddesinden alıntı yaparak vermeye çalışalım. “Bu silahların satışı, mermi veya av malzemesi ya da yivsiz tüfek satışı yapmak için ruhsatlandırılmış yerlerce yapılır. Bu silahları satan bayilerle, başkalarına satan veya devredenlerin ya da başkalarından satın alan veya devralanların bir ay içinde Cumhuriyet Savcılığından alacakları sabıka kaydıyla birlikte mahallî mülki amire bildirimde bulunmaları zorunludur” şeklinde kanunun 3. maddesinde geçmektedir. Bu şartları sağlayan yerlerden satın alabilirsiniz. www.kampseti.com gibi güvenilir internet sitelerinden de alışveriş yapabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar