Havalı Tabanca Nasıl ve Nereden Alınır ?

Havalı tabanca içinde bulunan sıkıştırılmış hava yardımı ile içindeki bilye veya pelet dışarı atan bir havalı tabanca modelidir. İçindeki havayı havalı tabancalar için Co2 tüp yardımı ile sağlamaktadır. Havalı tabancalar görünüş itibari ile de gerçek tabanca ile birebir replika şeklinde imal edilmiştir. Görünüş ve ağırlık olarak gerçeklik hissini maksimum düzeyde vermektedir.
Havalı tabanca almak için herhangi bir evrak ibraz etmeniz gerek yoktur. Havalı tabancalar içindeki bilyeyi atan ve hava yardımı ile çalışan silah türünden olduğu için alımında herhangi bir evraka ihtiyaç yoktur. Örneğin kurusıkı tabanca satın alma işlemlerindeki gibi sabıka kaydı gibi işlemleri yapmanıza gerek yoktur. Bunun sebebi kurusıkı tabancaların ateşli silahlar bölümünde yer almasından dolayıdır. Havalı tabanca ateşli silahlar bölümünde yer almadığı için herhangi bir evrak işlemine gerek yoktur. Ama havalı tabancayı da herkes istediği şekilde alamaz. Havalı tabanca alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Havalı tabanca modellerini av bayilerinden veya kampseti gibi güvenilir internet sitelerinden alabilirsiniz.

Havalı Tabanca Nasıl Kullanılır?

Havalı silah kullanımları göründüğü kadar zor değil, oldukça kolaydır.  Tüp ile çalışan havalı tabanca modelleri için Co2 dediğimiz tüplerle atış sağlanmaktadır. Almış olduğunuz bilyeleri genel olarak şarjörlü olan havalı tabanca modellerinde şarjöre doldurulur ve tüp de aynı bölmede yer alır. Bunun yanında da mermi koyma yerleri yuvarlak bir şekilde olup üst kısımdan koyulan havalı tabanca modelleri bulunmaktadır. Kullandığınız tüpün kalitesi ve havalı tabancanın kalitesi mermi çıkış hızını etkilemektedir. Kullanacağınız havalı tabanca tüpü ne kadar kaliteli olursa atışlardan da o kadar verim almanızı sağlayacaktır. Mermi hızı ve kuvveti, kaliteli bir tüpün yanında bulunduğunuz hava koşulları da etkileyebilmektedir. Çok rüzgarlı bir havada yaptığınız atışlarda koşullardan dolayı mermi hızı değişmektedir. Kullanıcıların havalı tabancayı kullanmayacakları zaman içindeki tüpü çıkarmaları gerekmektedir. Bu sayade tüpün kendi kedine bitmesini engellemiş olacaklardır. Havalı tabancalar ile atış talimleri yapabilir veya eğlence amaçlı kullanabilirsiniz. Havalı tabanca ile gerçek silahla yapamadığınız atış talimlerini daha ucuz bir şekilde havalı silah ile yapabilirsiniz.

Havalı Tabanca Modelleri

Havalı tabanca çeşitleri ve marklarını fazlasıyla saymak mümkündür. Ancak bilye veya peletvb ile atış yapılabilen silah türlerini hava pistonlu, yaylı yada karbondioksit tüplerle çalışanlar olarak ayırmak doğru olacaktır. Bunlardan en fazla tercih edilen karbondioksit ile çalışan havalı tabanca modelleridir. Bu modeller sıkıştırılmış hava yardımı ile çalışmaktadır. Bunlarda Co2 hava tüpü yardımı ile gerçekleşmektedir. Piyasa da daha çok satılan ve tercih edilen havalı tabanca modellerini saymak gerekirse; Kwc havalı tabanca, Hatsan, Umarex, Ekol, Gamo, Kral, Walther, Asg, Crosman, Cybergun, Stoeger, Benjamin şeklinde sıralamak mümkündür.Bu havalı tabanca modelleri kalitesine fiyatına göre farklılık göstermektedir. Bunların arasından kendi zevk ve tercihinize göre en uygun modeli seçebilirsiniz. Seçiminizi yaparken havalı silah özellikleri sizin tercihlerinize göre uyumlu olmasına ayrıca fiyat analizini en doğru şekilde yaparak havalı tabancanızı temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar